Doel bereikt. En nu?

Terwijl ik dit artikel schrijf zit ik aan mijn bureau in mijn nieuwe kantoor aan huis. Mijn dochter zit op de luie stoel achter me, luid zingend. De tuinman is bezig in de tuin. Ik ben in mijn nieuwe huis op Lanzarote. Mijn levensdroom was om in het buitenland te wonen. Ik heb dit doel afgelopen december bereikt. Ik heb als alleenstaande moeder een succesvolle internet business opgebouwd vanuit huis en heb mijn droom in vervulling laten gaan.doel bereikt\r\nMijn grootste motivatie en doel om naartoe te werken was die droom. De brandstof die het vuur in mij aanwakkert. Nu ik dit einddoel heb bereikt is mijn motivatie helemaal weg. En nu?Nu zit ik dus hier. Aan mijn bureau. Alles zoals ik het me voorgesteld had. Alleen mijn drive is weg. Mijn motivatie, focus en passie zijn verdwenen. Ik probeer het terug te krijgen door gewoon te gaan zitten en aan het werk te gaan. Gewoon doen. Met stilzitten bereik je niks. Het is ook niet een gebrek aan ideeën. Ideeën zijn er zat. Ik weet precies wat ik wil doen, hoe ik het het beste kan doen en wanneer ik dit allemaal doe. En toch zit ik hier, aan mijn bureau. Starend naar de computer. Een beetje chattend op Facebook. Dit is toch wat ik wilde? Lekker vanuit huis werken. Altijd bij mijn dochter kunnen zijn. Supermom, bedrijf runnen, kind opvoeden, de wereld over reizen. En ik doe het allemaal. Maar het vuur is even weg. Misschien heb ik te veel hooi op mijn vork genomen. Misschien heb ik meer tijd nodig om te wennen aan mijn nieuwe omgeving. Iemand noemde het ontwenningsverschijnselen, dat vond ik wel een goede. Ontwenningsverschijnselen van het leven dat ik had. Emigreren is een grote stap. Alhoewel ik hier mijn zus en mijn dochter heb en al wat vrienden heb gemaakt voel ik me toch vooral heel erg alleen. Van de buitenkant is alles perfect. Van binnen moet het nog allemaal in orde komen. Ik heb al heel wat eerste stappen gezet in het terugvinden van mijn motivatie en focus, maar vooral ook mijn passie. Tot nu toe nog zonder grote resultaten. Vandaar dit blog, nogmaals een eerste stap in het “werken” weer oppakken. Zo voelt het nu ook echt, als werk. En dit is niet mijn werk, dit is mijn passie. Binnenkort ga ik naar een marketing evenement. Even er tussenuit zonder mijn dochter. Tijd voor mezelf en mezelf omringen met internet ondernemers. Als bonus ga ik mijn mentor en coach ontmoeten, dus het is echt iets voor mij om naar uit te kijken. Door dit gebrek aan passie kan ik het niet echt opbrengen om je wat te leren. Ik wil je gewoon meegeven dat iedereen het wel eens moeilijk heeft. Of je nu net begint of dat je al een succesvolle business hebt opgebouwd. Er zijn altijd ups en downs. We zijn allemaal mensen. Het gaat niet om de situatie waar je in zit, maar om de manier waarop je ermee omgaat. Blijf altijd positief, zelfs op dit moment doe ik mijn best om positief te blijven. Je zal zien dat de moeilijke tijden weer over gaan.

11 gedachten over “Doel bereikt. En nu?”

 1. Mooie post, vanuit het hart geschreven. Ik denk dat het evenement waar je heen gaat een prima manier is om even te sparren met like minded people om weer even “wakker” te worden geschut. Q

  Beantwoorden
 2. Hallo Natalie, Misschien wel gewaagd een bericht hier te plaatsen. Ik ben nr 2 zie ik.\r\nJij hebt je doel bereikt en ge emigreerd. Ik wil dit ook al jaren en zit nog hier. Telkens door geldgebrek niet mogelijk en zit nu helemaal op de bodem. Ik doe mijn uiterste best om een online business van de grond te krijgen, waardoor ik ook overal ter wereld aan mijn busines zou kunnen werken. De ultieme levensstijl die jij ook hebt.\r\nJe hebt dit doel nu bereikt en weet ook hoe je dit van A-Z bereikt hebt.\r\nMogelijk is dit een goed onderwerp voor jou waar je andere bij kunt helpen, want vanuit eigen ervaring weet je de weg om je doel te bereiken.

  Beantwoorden
 3. Hallo Natalie,\r\nHerkenbaar, ook ik zat voor een lange tijd in het buitenland, als expat. De voorbereidingen, je business, afscheid nemen van alles wat zo gewoon was. Even een bakkie hier en daar doen, dingen die je nu mist. Heel normaal dat je nu even in een now flow bent, natuurlijk om aan een ander tempo te wennen van dit andere land. Even inzinken omdat je even niets meer moet, alles is nu immers perfect geregeld……….\r\nMisschien is het een mooie uitdaging om hierin gewoon gelukkig en niet eenzaam te zijn, te leren ervaren.\r\nDaar ben je wellicht niet toe gekomen in die tijd van knallen, doorgaan, regelen en afscheid nemen. Jij wilde immers weg!!!!!!!!!!! Nu is het een prachtig moment om thuis te komen in jezelf en vandaar uit je passie weer te beleven.\r\nEen nieuw level, vanuit rust, vrije keus en genieten.\r\nIk wens je Happiness vanuit de grond van je hart.\r\nMet lieve groet, Loura

  Beantwoorden
  • Wat een mooi bericht Loura! Je hebt helemaal gelijk, ik heb maanden naar dit moment toe geleefd. En dan de eerste weken hier, mensen ontmoeten papieren regelen, spullen voor het huis kopen. En dan ben je “gesetteld” niet dus… Ik zal zeker mijn best doen om te genieten van de kleine dingen. Om vanuit die rust weer wat te gaan doen (ookal ben ik heel ongeduldig en heel onrustig). Dit blog schrijven heeft me al weer wat verder geholpen. En jouw advies nog meer!

   Beantwoorden
 4. Hoi Natalie! Wat een mooi artikel!\r\nKom op meid! Probeer elke dag een stapje terug in de goede richting te zetten. En bekijk vooral ook naar wat je al bereikt hebt! Dat is al helemaal TOP natuurlijk! \r\nSander

  Beantwoorden
 5. Hallo Natalie, Lekker om zo te zeggen wat je hart je ingeeft. Logisch dat de verwarring een beetje toeslaat. Je doel bereiken is niet zomaar iets! Het leven geeft je daarom tijd om alles op een rijtje te zetten, weg te gooien wat je niet meer nodig hebt, zodat er weer plaats is voor creativiteit. Je zit op een zonnig eiland. Laat de wind en de zon hun werk doen. (ik spreek uit ervaring) en op een dag zul je een nieuw doel hebben, je power hervinden en er weer voor gaan. Geniet intussen van de tijd van rust die je krijgt en geniet ! Je leeft alleen NU ! Wilbert

  Beantwoorden
  • Wilbert wat een prachtige reactie, hartelijk bedankt. Zo had ik het nog niet bekeken: tijd om weg te gooien wat niet meer nodig is. Daar zal ik aan denken als ik weer met mijn ziel onder mijn arm loop. Dat ik tijd nodig heb om weg te gooien wat ik niet meer nodig heb en plaats te maken voor creativiteit. Dat geeft de lege momenten toch weer een doel 😉

   Beantwoorden
 6. Lieve Natalie, Wat mooi dat je zo open vertelt hoe je nu even op de onderste tree van je trap naar boven zit. Zo begrijpelijk. Je gaat natuurlijk weer omhoog, want daarvoor is het een trap. Eerlijk gezegd voel ik, omdat ik aan iets nieuws ben begonnen en me nog niet zeker voel, dat ik naast je zit op die onderste tree. Wat Wilbur zei is en goed advies. Jouw bericht komt voor mij net op tijd. We gaan het gewoon redden. Heel veel succes, geluk en liefde toegewenst! ×××

  Beantwoorden
 7. Mooi artikel en een herkenbaar verhaal. Doet me een beetje denken aan de situatie toen Marta en ik op een tropisch eiland een villa huurden. Klik op mijn naam om de link naar het artikel daarover te volgen. Samengevat had ik mijn doel bereikt en was ik ineens alle ambitie kwijt. En daar is niets verkeerds aan! Het leven met de dag is heerlijk en dat ondernemersvuurtje wordt echt wel weer aangewakkerd (vooral wanneer het geld opraakt).

  Beantwoorden

Plaats een reactie