Writers Block – Wat doe je eraan?

writers blockHeb je wel eens van de term writers block gehoord? Het moment waarop je niet meer weet wat je moet schrijven?Dit gebeurt niet alleen bij schrijvers van boeken. Het komt voor bij alle schrijvers. Ook schrijvers van bijvoorbeeld een blog (zoals ik). Het is al een tijdje een stuk rustiger dan normaal op Expeditie Internet. Dit komt deels door privé omstandigheden en deels door het zogenoemde writers block. Er zijn vast meer mensen die lijden aan een writers block, vandaar dit artikel.Wat kan je doen aan een writers block? Hoe krijg je je creatieve hersencellen weer aan het werk? \r\n

Schrijf

\r\nBegin met schrijven. Schrijf over iets heel anders dan wat je normaal doet. Bijvoorbeeld een verhaal uit je kindertijd of van een recente reis. Iets grappigs wat je kinderen laatst hebben gedaan. Een boze brief naar de buurman (die je niet gaat versturen).Zelf heb ik veel gereisd. Ik heb besloten om mijn reisverhalen op te schrijven. Doordat ik begon met het schrijven van deze verhalen merkte ik dat mijn creativiteit weer begon te werken. Het waren makkelijke verhalen om te schijven voor mij. Het zijn immers herinneringen die ik op papier zette. Het maakte mijn “schrijf-hersencel” weer actief, hierdoor wilde ik meer schrijven. \r\n

Ontdek het #1 verdienmodel voor passief inkomen

Beginnen met geld verdienen dat automatisch doorloopt? Voorgaande deelnemers verdiende tot minimaal 5k per maand.

Lees hier alles over hoe ook jij passief geld kunt verdienen.

 

Lees

\r\nlees writers block wegLees zoveel je kan. Lees artikelen en boeken over het onderwerp waar jij over wilt schrijven. Door te lezen wat anderen schijven, krijg je zelf ook ideëen. Ook al heb je maar een half idee, schrijf het direct op! Misschien is het nu nog niet echt een verhaal, het is al een begin. En het begin is vaak het moeilijkst. Ik heb favoriete blogs waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Door een uurtje blogs te lezen heb ik zoveel inspiratie dat ik niet meer weet waar ik moet beginnen! \r\n

Kijk

\r\nKijk documentaires, sales video’s, trainings video’s, reclames, series, youtube filmpjes. Er zijn hier 2 categorieën. De relax modus en de inspiratie/werk modus. Ze werken beide verschillend op je brein. De relax modus spreek je aan wanneer je een film of serie kijkt. Je zet je brein op nul en kijkt. Door de rust in je hoofd creëer je ruimte om weer te kunnen schrijven. Persoonlijk kijk ik graag naar The Originals, Grey’s Anotomy of Game Of Thrones. De inspiratie/werk modus wordt in werking gezet als je documentaires, sales video’s of training video’s kijkt. Door materiaal uit jouw werkveld te bekijken raak je geinspireerd en krijg je ideëen om te schrijven. Je hebt waarschijnlijk vast nog wel een cursus liggen die je nooit hebt bekeken. Waar je nooit de tijd voor hebt genomen. Of die documentaire die je hebt opgenomen om later nog te bekijken. Nu is de tijd! Plan tijd in om dit te bekijken om inspiratie op te doen. Ik garandeer je dat het gaat werken. \r\n

Doe

\r\nZoals altijd is het magische ingrediënt: Actie! Het is heel makkelijk om je neer te leggen bij je writers block. Om gewoon niets te doen. Zelf heb ik me daar ook een aantal weken schuldig aan gemaakt. Maar na de “uitstel tijd” is het tijd om jezelf een schop onder je kont te geven en actie te ondernemen! Niemand doet het voor je, het komt allemaal uit jezelf. Dus schrijf, lees, kijk en doe en je writers block verdwijnt als sneeuw voor de zon. Heb je aanvullende tips om van je writers block af te komen? Deel ze in de reacties.

Hoe Jacko met 1-2 uur ‘werk’ per dag minimaal 10K per maand verdient

Jacko heeft een methode onthuld waarmee mensen doorlopend geld kunnen verdienen op internet en dat zonder:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Voorgaande deelnemers verdiende tot minimaal 5k per maand, en een aantal gingen zelfs over de 10k per maand.

Ontdek hier hoe je passief duizenden euro’s per maand kunt verdienen.

 

2 gedachten over “Writers Block – Wat doe je eraan?”

  1. Dit doet mij altijd denken aan het grapje:\r\n”Wat kan je doen aan een writers block?” — Schrijven over writers block! Writers Block komt bij mij soms ook regelmatig eens piepen, ik duik dan meestal in vele nieuwsberichten om inspiratie op te doen en zet al enkele titels klaar voor toekomstige posts (meestal omtrent een onderwerp waarover ik ‘gepassioneerd’ ben). Eens ik aan schrijven toekom, zijn de artikels dan meestal wel de moeite en dat geeft dan ook weer een enorme boost om verder te schrijven voor de ‘minder leuke’ onderwerpen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie