Ultra focus: Word een meester in alles wat je doet

Op 19 en 20 oktober was ik op het National Achievers Congress 2013. Hier waren veel geweldige sprekers zoals Robert Kiyosaki, Les Brow, Andy Harrington en Eelco de Boer. Gedurende dit weekend heb ik veel geleerd. Eén ding werd me heel duidelijk, zonder focus bereik je niets. \r\n

les brownIeder zijn expertise

\r\nIedere spreker heeft zijn eigen expertise. Les Brown is een “motivational speaker” hij leert je hoe je gebruik kan maken van storytelling. Andy Harrington zijn expertise ligt bij spreken en presenteren. Hoe moet je staan en bewegen als je op een podium staat? Eelco de Boer had het over het geven van webinars. Aan het eind van iedere presentatie werd er een cursus aanbod gedaan. Wat gebeurde er? Mensen worden super enthousiast. De sprekers kunnen natuurlijk allemaal hun expertise heel leuk laten klinken. En met hun expertise kan je rijk worden. Mensen worden dus enthousiast en gaan mee in de hype. Ze kopen van alles in “the heat of the moment”. Geweldig om te zien. \r\n

Ontdek het #1 verdienmodel voor passief inkomen

Beginnen met geld verdienen dat automatisch doorloopt? Voorgaande deelnemers verdiende tot minimaal 5k per maand.

Lees hier alles over hoe ook jij passief geld kunt verdienen.

 

To focus or not to focus?

\r\nNu terugkomend op focus. In principe is er niet mis met impulsief cursussen kopen. Je wordt opgezweept en wil graag bereiken wat zij bereikt hebben. Je kan het beste leren van iemand die het al heeft gedaan. Een mentor. Ik ben een groot voorstander van het hebben van een mentor. Nu zal ik je vertellen waar het probleem ligt. Ik zag dat veel mensen zich inschreven voor 3 of meer cursussen.\r\n

focus

\r\n \r\n

Waarom is dit een probleem?

\r\nDit heeft te maken met multitasking en focus. Ik zal het uitleggen. Je hebt de cursus aangeschaft en gaat hier naartoe. Je leert een nieuw vak in een intensief trainingsweekend. Je moet deze informatie laten bezinken en natuurlijk ook toepassen. Je zal er niet meteen goed in zijn, je moet eerst oefenen. Langzamerhand word je steeds beter. Totdat je de techniek onder de knie hebt. Dan gaan veel zaken vanzelfsprekend en ben je klaar om het volgende te leren. \r\n

\r\nMultitasken

\r\nleren en implementerenHier ligt nog niet het probleem. Het probleem is het volgende. Je hebt 3 cursussen aangeschaft. Deze cursussen worden allemaal vlak na elkaar gegeven. De meeste nog voor het einde van het jaar. Je hebt helemaal geen tijd om de informatie van de ene de cursus te laten bezinken en toe te passen voordat de andere cursus alweer van start gaat. Je kan niet twee dingen tegelijk leren, Net zoals je geen 2 talen tegelijk kan leren. Je hersenen kunnen maar focussen op 1 ding tegelijk. Mulit task studies en testen wijzen uit dat multitasken niet bestaat. Je brein switched van één taak naar de ander. Heel snel heen en weer. Je doet in wijze niets tegelijk. Dit vergt veel hersencapaciteit. Als je je focussed op 1 ding dan kunnen je hersenen voor 100% op dat ding focussen. Dit is veel effectiever. \r\n

Uitvoering en implementatie

\r\nNatuurlijk kan je 3 cursussen voor het einde van het jaar volgen. Het probleem ligt bij de uitvoering en implementatie van je nieuw aangeleerde “skills”. Op dit vlak gaat je brein toch weer in multi task modus. Het een is nog niet volledig verwerkt en moet al plaats maken voor het volgende. Dit werkt averechts. \r\n

2 talen tegelijk leren

\r\nultra focusIk zal een persoonlijk voorbeeld geven. 3 jaar lang studeerde ik Hebreeuws aan de Universiteit van Amsterdam. Ik leerde daar lezen, schrijven en spreken voornamelijk in de theorie. Uren zat ik woordjes te leren en oefende ik op mijn grammatica. Tegelijkertijd leerde ik thuis Papiements (vraag me niet waarom..). Dit gebeurde in de huiselijke sfeer in gesprek en met briefjes die ik overal op plakte. Drie jaar lang heb ik hard gestudeerd om 2 talen te leren. Tegelijkertijd. Gedurende 3 jaar sprak ik geen van beide talen. Natuurlijk wist ik veel, maar ik sprak en schreef niet vloeiend. Door omstandigheden ben ik gestopt met mijn Hebreeuwse studie. Binnen 3 maanden nadat ik stopte met het leren van Hebreeuws, werd ik vloeiend in Papiements. Hoe? Denk je misschien. Heel simpel. Mijn brein focusde zich voor het eerst in 3 jaar op 1 ding. \r\n

Gouden tip

\r\nDeze gouden tip deel ik met iedereen die luistert:\r\nDoe 4 maanden lang 1 a 2 uur per dag hetzelfde. Dan word je er goed in. Focus op één taak. Oefenen tot je het goed onder de knie hebt. Dan kan je aan iets nieuws beginnen. \r\n

Automatische piloot

\r\nVergelijk het met autorijden. In het begin ben je heel druk bezig met schakelen, de pedalen bedienen, in alle spiegels kijken, uitkijken dat je niet te hard (of te langzaam) rijdt… Praten tijdens je autorijlessen is best moeilijk. Moet je eens opletten wat je nu allemaal doet terwijl je aan het autorijden bent. Waarschijnlijk veel te veel. Er staat muziek aan, je krijgt een telefoontje binnen (handsfree natuurlijk), je kind gilt vanaf de achterbank en oh ja je bent ook nog aan het autorijden. Hoe kan het dat je dit nu wel kan? Je hebt veel geoefend en bestuurt de auto op de automatische piloot. Zo gaat het met alle nieuwe kennis. Eerst is het nieuw en moet je het verwerken. Dan is het de kunst om het toe te passen in de praktijk. Dan word je er beter in en uiteindelijk is deze informatie geheel opgenomen in je onderbewuste. Dit is de tijd dat je klaar bent om weer iets nieuws te gaan leren. Dus: gebruik ultra focus en word meester in alles wat je doet.

Hoe Jacko met 1-2 uur ‘werk’ per dag minimaal 10K per maand verdient

Jacko heeft een methode onthuld waarmee mensen doorlopend geld kunnen verdienen op internet en dat zonder:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Voorgaande deelnemers verdiende tot minimaal 5k per maand, en een aantal gingen zelfs over de 10k per maand.

Ontdek hier hoe je passief duizenden euro’s per maand kunt verdienen.

 

4 gedachten over “Ultra focus: Word een meester in alles wat je doet”

 1. Wauw, ben even stil, precies waar ik me tot vanmiddag (het gesprek met mijn coach) mee bezig hield, multitasken en door de bomen het bos niet zien. En in the heat of the moment zo enthousiast zijn over alles dat je ook alles wilt en het liefst meteen. Het gesprek met mijn coach bracht me al met beide benen terug op aarde, maar nu dat ik jouw blog lees zie ik het nog helderder! Bedankt!

  Beantwoorden
  • Annemarie, wat een leuke reactie! Dankjewel :)\n\nNa het weekend was ik weer even volledig overwhelmed. Ik ben al bezig maar raak soms toch weer verstrikt in alles. Ik wil alles doen! Ik wil alles leren! Ik wil alles kunnen! Etc.\n\nHad weer even een refocus moment nodig (zeg maar een paar dagen). Ik ben blij dat mijn artikel je heeft geholpen, daar word ik blij van.

   Beantwoorden

Plaats een reactie