Wijsheden uit grootmoeders tijd

wijsheden uit grootmoeders tijd“Brutale mensen hebben de halve wereld.” zei mijn moeder altijd toen ik klein was. Nog een van haar uitspraken: “Nee heb je, ja kan je krijgen.” Wijsheden uit grootmoeders tijd. Ik heb ze van mijn moeder geleerd. Leuk al die wijsheden, maar wat moet je ermee? Hoe kun je deze wijsheden toepassen als ondernemer? \r\n

“Samen sta je sterker”

\r\nEen van de dingen waar je de wijsheden op kan toepassen is netwerken. Netwerken is een belangrijk onderdeel van het ondernemen. Door het opdoen van nieuwe contacten vergroot je je netwerk. Uit dat netwerk kan je je klanten halen, of ondernemers om mee samen te werken. “Samen sta je sterker” je raadt het al: Mijn moeder drukt het me vaak op het hart. Ondernemers proberen vaak alles alleen te doen. Dit kost veel tijd en energie. Deze tijd kan je beter gebruiken om de dingen te doen waar je goed in bent en die je leuk vindt. Zorg dat je meer focus legt op je core business, daar verdien je tenslotte je geld mee. Het bouwen van je website, administratie en nog meer van dit soort taken zijn niet voor elke ondernemer weg gelegd. Ik wil ook graag alles zelf doen. Mijn eerst woordjes waren : “selluf doen!” En ik heb nog steeds last van het “zelf doen syndroom”. Toch doe ik mijn best om bepaalde taken uit handen te geven. Zodat ik meer tijd aan mijn kerntaken kan besteden. Ik heb een accountant en huur binnenkort een administratiekantoor in. Administratie kost veel tijd en moet correct gedaan worden. Uitbesteden dus! Dit geldt ook voor copywriting. Ik probeer al een tijdje goede sales pages te schrijven. Persoonlijk vind ik het niet leuk om te doen en een professional doet het beter. Ga ik ook uitbesteden. Zo kan je een voor een taken uitbesteden. Uiteindelijk hou je alleen je core business over. Dat is precies wat je wil, toch? \r\n

Ontdek het #1 verdienmodel voor passief inkomen

Beginnen met geld verdienen dat automatisch doorloopt? Voorgaande deelnemers verdiende tot minimaal 5k per maand.

Lees hier alles over hoe ook jij passief geld kunt verdienen.

 

“Nee heb je, ja kan je krijgen”

\r\nWees niet bang. Vraag naar wat je wilt: “Nee heb je, ja kan je krijgen.” Neem als voorbeeld het gastblog van Ramses van der Werf. Ik heb hem een e-mail gestuurd met de vraag of hij een gastblog voor expeditie internet wilde schrijven. Dat was iets wat ik graag wilde. Op een gegeven moment dacht ik: “ik ga het gewoon vragen.” En voila! Het resultaat is hier (het is zelfs een hele reeks geworden!)Wil je met iemand samenwerken? Vraag het de betreffende persoon. Wil je minder betalen voor een dienst? Vraag of dit mogelijk is. Dit kan je overal op toepassen. Het ergste wat kan gebeuren is dat het antwoord “nee” is. Daar kom je wel overheen. \r\n

“Brutale mensen hebben de halve wereld”

\r\nHiermee bedoel ik niet dat je je onbeschoft moet gedragen. Wees assertief, een beetje brutaliteit kan je helpen. Durf te vragen en laat je expertise zien. Zorg dat je zelfverzekerd overkomt. Je zal versteld staan van de resultaten. Bij het beginnen van mijn eigen blog, zette ik mezelf meteen neer als expert in mijn veld. Ik schreef artikelen over onderwerpen waar ik verstand van heb. Deze kennis breidt zich met de tijd natuurlijk uit. Dit is het moment voor de brutaliteit. Ik sprak iedereen aan over mijn blog. Mensen die ik kende, maar ook mensen die ik helemaal niet kende! Op social media heb ik contact gelegd met verschillende mensen en promootte ik mijn blog met grote woorden.Van binnen was ik bloednerveus. Wat zouden mensen van mijn artikelen vinden? Wat zullen de reacties zijn? Maar van buiten merkte je daar niks van. Met een beetje brutaliteit kom je een heel eind. Binnen een paar maanden heb ik mijn blog langzaam de bekendheid in genetwerkt. \r\n

Wijsheid uit de “oude” wereld

\r\nGrootmoeders wijsheden worden nog steeds gebruikt. Dit heeft een simpele reden. Ze zijn waar en ze werken nog steeds. Pas deze adviezen toe en het zal je een heel eind brengen.Welke wijsheden uit grootmoeders tijd gebruik jij?

Hoe Jacko met 1-2 uur ‘werk’ per dag minimaal 10K per maand verdient

Jacko heeft een methode onthuld waarmee mensen doorlopend geld kunnen verdienen op internet en dat zonder:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Voorgaande deelnemers verdiende tot minimaal 5k per maand, en een aantal gingen zelfs over de 10k per maand.

Ontdek hier hoe je passief duizenden euro’s per maand kunt verdienen.

 

1 gedachte over “Wijsheden uit grootmoeders tijd”

Plaats een reactie