Hoe ga je om met tegenslag?

hoe ga je om met tegenslagHelaas krijgt iedereen er mee te maken, zowel als ondernemer als in je privé leven. Tegenslag. Het komt in alle vormen en maten. De ene tegenslag is ingrijpender dan de andere. Er zijn richtlijnen die je kan volgen om goed om te gaan met tegenslag. In dit artikel beperk ik me tot tegenslag in je onderneming. Hoe ga je hiermee om? \r\n

Hou je hoofd koel!

\r\nAfgelopen maand had mijn hosting provider een probleem. Hierdoor waren mijn websites slecht bereikbaar gedurende twee weken. Op een gegeven moment vielen er gehele pagina’s weg! AAAAH paniek! Wat doe je in zo’n situatie? Hou je hoofd koel!Niemand heeft er wat aan als jij als een kip zonder kop hysterisch gaat rondrennen. Je mag best even een baal-moment inlassen. Maar daarna zet je de knop om en grijp je de tegenslag bij de kraag. Hou je hoofd koel, deze tegenslag ga jij overwinnen. \r\n

Waar moet je beginnen?

\r\n“Waar moet ik beginnen?” Dat was het eerste wat ik dacht. In tijden van tegenspoed neemt mijn praktische brein de overhand. Wat heb ik toen gedaan?Een prioriteiten lijst gemaakt:\r\n

    \r\n

  • eerst damage control,
  • \r\n

  • contact houden met klanten,
  • \r\n

  • los de meest dringende problemen direct op.
  • \r\n

\r\n \r\n

Bepaal welke zaken absolute voorrang hebben.

\r\nDit is soms best moeilijk te bepalen. Concentreer je. Zorg dat je een moment rust neemt om te bedenken welke zaken absolute voorrang hebben. Zonder de ruis van het werk en het alledaagse leven. Hiermee bedoel ik telefoon, tv, email, social media, etc. Maak een stappenplan. Werk je stappenplan een voor een af. Zorg dat je niet verdrinkt in de hoeveelheid dingen die je moet doen en regelen. \r\n

Mijn stappenplan

\r\nStop alle advertenties die naar dode pagina’s gaan.\r\nNeem contact op met adverteerders om advertenties uit te stellen.\r\nEmails van klanten beantwoorden.\r\nMelding maken via email en social media over het probleem. \r\n

Hou je hoofd nog steeds koel.

\r\nBlijf positief! Op dit moment zit het je even tegen, maar deze tegenslag ga je overwinnen!\r\nHoe meer dingen je van je stappenplan hebt gedaan, hoe beter je je voelt. Behandel het stapsgewijs en je zal zien dat ook deze tegenslag binnen de kortste keren voorbij is!Het is mij gelukt om mijn hoofd koel te houden. Alles is goed gekomen. Crisis is voorbij. Dit is niet de eerste keer dat ik grote tegenslag te verwerken kreeg. Van de vorige crisis heb ik een videolog gemaakt. Ook toen is alles uiteindelijk goed gekomen. Na regen komt zonneschijn! Ervaar jij momenteel een tegenslag? Hoe ging je daarmee om? Laat een reactie achter onder dit artikel.

Plaats een reactie