Het begin van project X 2016

Een maand geleden ben ik een nieuw project gestart. Ik denk dat dit project de komende jaren mijn grootste focus zal hebben. In het vorige artikel vertelde ik hoe ik op het idee ben gekomen. In dit artikel vertel ik je hoe ik er van plan ben geld mee te verdienen.Waar heb ik het nu toch over?Mijn nieuwste project heet Spoonies For Life. Het is een website met bijbehorende Facebook pagina en support groep op facebook voor chronisch zieke mensen.spoonies for life logo\r\n

Het begin

\r\nOp het moment dat ik de website opzette had de Facebook pagina 23.000 likes en de support groep tegen de 1000 leden. De Facebook pagina is opgebouwd met het verkopen van t-shirts in deze niche. Door het adverteren van de shirts kreeg de pagina likes en door de pagina een aantal keer per dag te updaten met relevante posts bleef het maar groeien. Ik had een dagelijkse post genaamd Spoonie Of The Day. Elke dag werd er een persoonlijk verhaal gepost en werd die persoon in het zonnetje gezet. Mensen reageerden hier erg goed op. Ik besloot dus hiermee de website te beginnen. \r\n

Ontdek het #1 verdienmodel voor passief inkomen

Beginnen met geld verdienen dat automatisch doorloopt? Voorgaande deelnemers verdiende tot minimaal 5k per maand.

Lees hier alles over hoe ook jij passief geld kunt verdienen.

 

Wat zet ik op de site?

\r\nIk heb gekozen voor een simpel blog thema. De eerste artikelen waren Spoonie Story’s. Spoonie Of The Day verhalen van de Facebook pagina (met toestemming van de mensen zelf natuurlijk). In de Facebook groep worden veel meme’s gemaakt en gepost. Ik besloot om alle spoonie meme’s ook te plaatsen op de website. Maar wat zal ik er nog meer op zetten? Wat willen mensen zien?Gelukkig had ik een erg actieve groep met mensen in de niche en kon ik dus gewoon vragen wat ze op de site wilden zien. En dat heb ik geweten! De aanvragen en ideeen stroomden binnen! Ik kon niet zo snel typen als dat de suggesties er waren. Een hele dag lang heb ik alles opgeschreven in een word document en de volgende dag ging ik er eens rustig naar kijken. Het enige wat ik hoefde te doen was de ideeen om te zetten naar categorieen en voila! Het raamwerk voor de site was er. \r\n

Het echte werk

\r\nNu was het tijd voor het echt werk. Ik wil gevonden worden in Google dus moet beginnen met: Artikelen schrijven! Dit keer ga ik niet de artikelen zelf schrijven. Ik zal echt wel af en toe een artikel zelf schrijven, maar het is niet de bedoeling dat ik alles zelf ga doen dit keer. (Ik heb geleerd van de laatste keer). Op zoek naar goedkope schrijvers op Fiverr. Pfoe dat is best een karwei. Heb er ondertussen al een aantal uitgetest, maar ben nog niet tevreden. Tot nu toe moet ik de artikelen laten herschrijven door een goede copywriter, maar ja daar betaal je natuurlijk ook de goede prijs voor.\r\nDoel is om zveel mogelijk (goede) artikelen en eboeken geschreven te krijgen voor zo weinig mogelijk geld. \r\n

Business doelen

\r\nWat is nu het doel van deze website? Waarom bouw ik een brand?Mijn doel is om van dit project mijn full time inkomen te maken voor de komende jaren. Ik ga dus hard werken om dit doel te bereiken. Het is een moeilijke niche aangezien het gaat om chronisch zieke mensen die vaak niet kunnen werken en op een laag loon leven. Maar met een beetje creativiteit kom ik er wel!Ik een komend artikel zal ik je vertellen op welke manieren ik deze site allemaal ga monetizen. \r\n

De cijfers

\r\nIk doe alle boeken open en laat je mijn cijfers zien. Zodat je niet alleen resultaten ziet, maar het gehele proces kunt volgen. De website is opgezet op 23 februari 2016. Ik heb 40 uur gewerkt in 3,5 dag om alles zover te krijgen dat ik kon lanceren. Op 26 februari 2016 ging de site LIVE. Dat betekend dat ik links heb gedeeld op mijn Facebook pagina en in mijn support groep. Het is 21 maart 2016 nu dat ik dit schrijf, dus de cijfers die je ziet zijn opgebouwd over een kleine maand.google analytics 21 maart 2016Spoonies For Life heeft 7.904 verschillende bezoekers gehad die een totaal van 9.907 sessies hebben gehad. Dat betekend dat een percentage van de mensen terugkerende bezoekers zijn. In totaal zijn er 14.557 pageviews geweest. Er zijn dus 14.557 artikelen gelezen (pagina’s geladen). Het bounce percentage is nog erg hoog, daar ga ik zeker aan werken in de toekomst.sfl wereldwijdZoals je op het plaatje kunt zien is er een vrij wereldwijd publiek. Maar het grootste gedeelte bestaat uit Amerikanen. Dit heeft te maken dat ik de meeste shirts verkocht in Amerika toen ik de pagina opbouwde en dus een voornamelijk Amerikaans publiek aantrok.waar komt het verkeer vandaanHet grootste gedeelte van het verkeer is sociaal verkeer. 90% Facebook en 10% reddit, omdat een van de artikelen trending was op reddit. Er zijn 72 organische zoekresultaten. Gevonden via zoekmachines dus, maar de meeste zoekwoorden bestaan uit verschillende versies van Spoonies For Life. Dit is natuurlijk niet gek want het duurt een hele tijd voordat je goed verkeer krijgt vanuit Google. Hoe hard je ook je best doet. Ik ben heel benieuwd wat je van mijn nieuwe project vind. Laat een reactie achter onder dit artikel en stel gerust al je vragen. In het volgende artikel ga ik meer in op de manieren waarop ik hiermee geld verdien (ga verdienen). 

Hoe Jacko met 1-2 uur ‘werk’ per dag minimaal 10K per maand verdient

Jacko heeft een methode onthuld waarmee mensen doorlopend geld kunnen verdienen op internet en dat zonder:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Voorgaande deelnemers verdiende tot minimaal 5k per maand, en een aantal gingen zelfs over de 10k per maand.

Ontdek hier hoe je passief duizenden euro’s per maand kunt verdienen.

 

7 gedachten over “Het begin van project X 2016”

 1. He Nathalie, leuk dat je een nieuw project hebt opgestart die je voor langer tijd aan het werk houdt. Onlangs heb ik besloten om een soortgelijk project op te zetten toen ik op zoek ging naar een boekhouder. Ik ben van oorsprong boekhouder en heb tevens een grote passie. Ik ben nu bezig met het bouwen van een asset die startende ondernemers helpt met het zoeken naar een goede boekhouder. Dit is een asset die eventueel op een later moment verkocht kan worden. Ik kijk uit naar je volgende artikelen en misschien kan ik wat zaken die ik bij jou zie implementeren. groet, Quincy

  Beantwoorden
 2. Wat leuk Natalie, dit ga ik zeker volgen. rnJe schrijft “Op het moment dat ik de website opzette had de Facebook pagina 23.000 likes en de support groep tegen de 1000 leden.” rnDat is een hele mooie start, maar hoe heb je dat dan voor elkaar gekregen en hoe lang heeft dat geduurd?rnGroetjes, Judith

  Beantwoorden

Plaats een reactie