De meest invloedrijke blogs over bloggen

Toen ik begon met bloggen wist ik nog niks. Ik ben gewoon in het diepe gesprongen en ben gaan schrijven. Mijn artikelen hadden geen kopjes, geen zoekmachine optimalisatie, geen zoekwoorden. Gewoon tekst zoals ik het in mijn hoofd had. Ik had echt nog heel veel te leren. Deze 3 Engelstalige blogs hebben mij geleerd hoe ik moet bloggen. Het zijn voor mij de meest invloedrijke blogs over bloggen. Ik heb er o.a. geleerd hoe ik mijn blog inricht, hoe ik gevonden word in de zoekmachines en hoe ik geld verdien met mijn blog. Door het lezen van hun artikelen heb ik een vliegende start gemaakt in de internet marketing wereld. Laat mijn lijstje van invloedrijke blogs een inspiratie voor je zijn. rn

Dukeo

rnMet stip op nummer 1 staat Dukeo. Dit blog gaat puur over geld verdienen met bloggen. Traffic, leads, sales.dukeoSté Kerwer schrijft veel, test veel, leert je veel en verdient veel geld (zo zegt hij zelf). Dit alles zonder je te laten merken dat hij iets aan je verkoopt. En mooier nog: hij onthult zijn technieken in zijn artikelen. Goede internet marketing technieken die voornamelijk over bloggen gaan. Op dit moment zijn er 11 tutorials:rnste kerwerHow to start a blogrnWordpress SEOrnBest Free SEO ToolsrnList BuildingrnBounce RaternMake Money OnlinernAffiliate MarketingrnBlog CommentsrnBlog ContestrnBlog DesignrnBlog WritingAlleen al het lezen van deze tutorials is de moeite waard. En de waarde blijft goed. Nu ik al een tijdje blog en weet wat ik aan het doen ben, heeft zijn blog nog steeds waarde voor mij. Dukeo is en blijft mijn ALL TIME favoriete blog, super leerzaam en ik word er niet leesmoe van. Ik raad je vooral aan om de listbuilding tutorial te lezen. Hier leer je hoe hij online geld verdient door een e-mail lijst te maken en in te zetten. rn

Jeff Bullas

rnJeff Bullas is een Australiër die al blogt sinds maart 2009. Hij heeft het boek geschreven: “Blogging the smart way. How to create and market a killer blog with social media. Online marketing door middel van social media en content marketing. Hij heeft jarenlange ervaring en dat valt af te lezen in zijn artikelen. Ook de vele gastbloggers schrijven artikelen van hoog niveau.rn

jeff bullasOp dit blog heb ik heel veel geleerd over het gebruik van Twitter. Je kan hier blogs lezen over social media en online marketing in de breedste zin van het woord. Het is een groot blog, hij claimt 4 miljoen page views per jaar te hebben. Waar of niet waar, het blog is niet te missen in je favorieten.

rn rn

Reviewz’n’Tips

rn

reviewz n tipsrnVia het Jeff Bullas blog kwam ik in aanraking met Daniel Sharkov. Een 19-jarige blogger uit Bulgarije. Daniel heeft zijn blog bekendheid gegeven door middel van Twitter en gastbloggen (o.a. op jeffbullas.com).

rnDaniel schrijft hele duidelijke stap voor stap artikelen waarin hij je een onderwerp leert. Dit kan gaan over website design, hoe je meer Twitter volgers krijgt tot aan of je je sidebar links of rechts moet plaatsen. Allemaal onderbouwd met zijn eigen tests en ervaringen, vaak gepaard met screenshots. Daniel is een makkelijk toegankelijke jongen die praat met zijn lezers via de verschillende social media kanalen.rn

daniel sharkov

rnZo te zien is hij nu flink bezig met Google Plus, hij heeft daar nu 7,000 volgers. Deze trendsetter kan ook niet missen in je blog roll.Volg mij op Google Plus en krijg de nieuwste updates van Expeditie Internet en mijn YouTube kanaal.rn

rnrnNatuurlijk lees ik nog veel meer blogs. Maar degenen die je uit je hoofd weet, dat zijn de blogs die je het meeste beïnvloeden en waar je het meeste van leert. Je hoeft ze niet eens in je favorieten te zetten, je bezoekt ze regelmatig door het webadres in te typen.Heb jij blogs die je zo op kan noemen? Welke volg je en waarom?

You may also like...

1 reactie

  1. Diana schreef:

    Dat van die 19-jarige blogger uit Bulgarije vind ik top. Het is een arm en corrupt land en deze jongen heeft kans gezien om online geld te gaan verdienen. Heel knap. Zijn landgenoten kunnen nog veel van hem leren. Dat er dus meer mogelijkheden zijn om een inkomen te verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *