De 4 meest voorkomende, domme fouten op websites.

blunderEr zijn 4 fouten op websites die ik heel vaak langs zie komen. Ik erger me daar heel erg aan. Het is zo simpel! Lees dit artikel en pas je website aan! rn

Met stip op nummer 1:rnTe veel tekst!

rnAls ik zin heb om een boek te lezen dan pak ik wel een boek. Jouw website heeft te veel tekst! En de zinnen zijn te lang. Je hebt 2 seconden om een goede indruk achter te laten. Te laat. Er is zoveel tekst, ik heb niks gelezen. Klik, ik ben weer weg…Maak korte duidelijk zinnen. Ik weet zeker dat je je tekst kan halveren. rn

Niet genoeg “wit”:

rnSluit naadloos aan op nummer 1. Ik zie tekst, banners, google advertenties, links, plaatjes. Ik krijg hoofdpijn. En ik weet niet waar ik naar moet kijken. Er is te veel.Verwijder alle ruis. Zorg voor meer “wit” op je pagina. Dit is rustiger voor de ogen. Nu wil ik langer op je site blijven. rn

Geen duidelijke call to action:

rnWat is het doel van je website? Ik begrijp niet wat je van me wilt. Ik vind het interessant om wat te lezen. Maar als je me niet vertelt wat ik daarna moet doen, dan ga ik op zoek naar iets nieuws.Vertel me wat je van me verwacht. Gebruik de gebiedende wijs. Wees duidelijk. rn

Jouw product of dienst aanprijzen omdat het zo geweldig is

rnNiet alles gaat over jou! IK heb een probleem en zoek daar een oplossing voor. IK wil lezen over een bepaald onderwerp. Het interesseert me niet dat JOUW product zo geweldig is. Gaat het MIJ helpen?Praat niet tegen jezelf, praat tegen je bezoeker. Vertel het verhaal vanuit zijn oogpunt. Mensen zijn alleen geïnteresseerd in zichzelf. Jij ook… Doe er wat aan! Verbeter je website. Hulp of tips nodig voor je website? Laat een bericht achter of stuur me een email.

You may also like...

3 reacties

  1. Marielle schreef:

    “Je hebt 2 seconden om een goed indruk achter te laten. Te laat.” Tip 5; lees je tekst nog even na voor je op submit drukt.

  2. Hicham schreef:

    Ziet er goed uit en ga het zelf ook toepassen, bedankt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *